DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2836 szerző 37489 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Francesco de Orellana
  Közös ügy(etlenkedés)eink
Új maradandokkok

M. Szabó Mihály: Az ősz illata
Nyári László: karácsonyfa
Kiss Anna Mária: Balázs Fecó emlékére
Konta Ildikó: hálószobám
Szakállas Zsolt: függelék vagy. a felfázás monoton
Konta Ildikó: anyám még van
Konta Ildikó: new and newer age
Albert Zsolt: Rózsaablak naivitás
Kiss-Teleki Rita: Én jó voltam
Péter Béla: Időzet
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 7 órája
Filip Tamás 11 órája
Kiss Anna Mária 11 órája
Ötvös Németh Edit 12 órája
Sági Ferenc Dénes 12 órája
Farkas György 12 órája
Szilasi Katalin 13 órája
Albert Zsolt 13 órája
Nagyító 15 órája
Pálóczi Antal 1 napja
DOKK_FAQ 1 napja
M. Szabó Mihály 6 napja
Tóth Gabriella 7 napja
Nyári László 7 napja
Karaffa Gyula 8 napja
Kiss-Teleki Rita 9 napja
Vezsenyi Ildikó 13 napja
Konta Ildikó 13 napja
Szilágyi Erzsébet 13 napja
Kránitz Laura 13 napja
FRISS NAPLÓK

 Nagyító Előszoba Ajánlatok 3 órája
A vádlottak padján 5 órája
Hetedíziglen 6 órája
nélküled 10 órája
EXTITXU-UXTITXE 15 órája
Baltazar 15 órája
Etzel Mark Bartfelder 16 órája
ELKÉPZELHETŐ 16 órája
az utolsó alma 17 órája
Zúzmara 19 órája
Fogyinapló 20 órája
mix 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
történések 1 napja
Joker 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Fogyinapló
Legutóbbi olvasó: 2021-01-23 21:12 Összes olvasás: 2049

Korábbi hozzászólások:  
42. [tulajdonos]: semmi2021-01-23 10:09
Javítás

két hét után
marad a semmi
dúlva

Idegből írtam, ezért a félreütések, ez is idegesít.

41. [tulajdonos]: szomorú a kudarc miatt2021-01-23 10:06
Az a baj ezzel a mocsok helyzettel, hogy nem tudok mozogni. Az is baj, hogy ez piszkosul zavar.
Ma ráálltam a mérlegre, két hé utá és mintha be lenne betonozva az a fix számadat.
Futni nem tudok, oda vannak az izületeim. Az edzőtermeken lakat van, oda eljártam rendszeresen, de most nem akarok betörni, ha megtenném lecsuknának, nyomhatnám a fegyencedzést, kigyúrnám magam mint egy vadállat. Lehet meg is csinálom. Addig míg erre vetemednék, maad a semmi. Persze, az is jó, hogy lement ez az öt kiló mocsok zsíros szalonna és nem jött vissza.
Már alig eszek valamit és nem mozdul tovább a rohadék. Igen, ki vagyok akadva, nem tudom mit teszek rosszul és ez idegesít. Példa: Ha valaki elindul a Budapest- Baja evezős futamon, agyvérzést kap ha öt öra múlva is még a Csepel-szigetet látja. Kisiklik a partra, összetöri az evezőjét, aztán hazamegy dúl a fúlva. Én még nem őrjöngök hangosan, csak csendben magamban, főleg ha látok olyan embereket a környezetemben, akiknek sikerült.

40. [tulajdonos]: megvannak2021-01-07 19:49
Megvannak! Kiadtuk a körözést és szinte azonnali segítséggel megtaláltuk őket. A szomszéd utcában kóboroltak. Hamarosan este nyolc, kijárási tilalom. Tudhatták?

39. [tulajdonos]: nem hidzem el2021-01-07 18:49
Állítólag a kutyák hazatalálnak. Anyósom kis tacskója, is hazagurult hengeres kis testével, saját szabadságolása után. Eltűntek a kutyáink. Valószínű, már reggel sem voltak meg. Mikor hazamentem akkor vettem észre. Furcsa mód, összeszűkült gyomorral néztem be a házakba. Mindkettő üres volt. Azóta már csak borsónyi az imént említett szervem.
Azt mondta tegnap egy bélügyekkel foglalkozó szakember, hogy a mérleg nem mérvadó és januárban úgysem érdemes diétázni. Legjobb februártól júniusig.
Ma reggel, nem álltam mérlegre, kevésbé voltam ideges a nap folyamán, főleg, hogy Jóskapistának névnapja volt és kitett magáért, megvolt a habzsidőzsiretyerutya, így reggelire brassóit ettem fehér kenyérrel, savanyúságot nem, pedig az nullás amúgy. Az a pár szem sütemény nem osztott szorzott, elrontottam a napot. Ebédet nem ettem, csak háromkor kettő db sütőben rántott csirkecombot.
Aztán észrevettem a szökést, azóta az ideg rágja a gyomrom belülről.

38. [tulajdonos]: semmi baj csak elmúlt egy év2021-01-01 13:09


Elmúlt ez is. Meg sem érintett. Hangtalanul csúsztam át a mába. Ittam egy kevés Martinit délután. Aztán vacsorához is, de gyorsan eltűnt a hatása, az adrenalin kiütötte, mivel majdnem felgyulladt a konyha. Pizzát sütöttünk. Kicsit nagyobb papírt vágtam alá, kilógott a tepsiből, ami hozzáért a forró sütő falához és lángra kapott. Lányom csapkodni kezdte, üvöltött a négy ember, már a konyhai csap alatt volt a tepsi, a pizza úszott a vízben, de a papír még mindig lángolt. Pillanatok alatt történt minden, odaugrottam, leleptem egy konyharuhával. Elaludt.
A csülköt előző nap beáztattam, egy napig fürdött, majd leöntöttem róla a vizet. Több mint három órán át főztem, míg levált a hús a csontról. Utána ment a sütőbe pirulásig.
Remeg a gyomrom. Krimit nézek, nagyon véres és nagyon korrupt történet.
Ma csak port ittam, ez lesz egész estig, csak turmix, sőt holnap is. Mérlegre nem állok, lehet soha többet, csak frusztrálnám magam.
Mindenki mond olyat, amit nem tart be, persze, hogy mérlegelni fogok, csak igyekszem a maximumra kihozni az időt amíg kibírom. Magamat sem akarom büntetni.

37. [tulajdonos]: üresség2020-12-29 15:26
Tízkor elindultunk. Az első kilométernél kialakuló vita elől, a kocsi ülésébe süllyedtem, láttam magamon a rossz hangulatot, pedig semmi bajom mem volt, addig. Hárman utaztunk, ők még folytatták. A városszéli raktáráruházban tömeg volt, no nem akkora, hogy lépni nem lehetett tőle, csak olyan tesze-tosza nézelődő. Igyekeztem sietni, megfelelni a külónböző kifogásoknak.
Nekem nem kell sajtos virsli! Stb,
Onnan átgurultunk a szomszédos illatszerbe, amiből csak egy van, ja nem kettő a városban. Kaptam egy ajándékkártyát valamikor februárban, vagy tavaly télen, nem tudom, azon a kevés alkalmakkor, mikor itt jártam, nem volt nálam.
Az előttünk fizető ajándékkártyát vásárolt, közölte vele az eladó, hogy öt évig érvényes. Ennek örömére eltűnt a pánikhangulatom, ami az miatt adódott, hogy esetleg lejárt a kártyám mandátuma.
A pénztárban nem állt senki mögöttünk, mégis a dolgozó felháborodott hangon
szólított fel, hogy a kódot le lehetett volna kaparni otthol is. Nem mondtam semmit. Minek?! A nő nem talált kaparó szerszámot. Átkiabált a kolléganőjének: - Judit van egy ötforintosod?
Juditnak volt, átadta. A vakarás így is sikertelen maradt. Megint kaptam most visszakézből.
- Mikori ez a kártya? - nézett rám vadul.
Nem jutott az eszembe semmilyen frappáns válasz. Többnyire így van.
- Egy éve kaptam! Itt a csomagolása a zsebemben. Nem akartam elrontani, azért nem kapartam le! - nyöszörögtem.
- Jól van! Hagyja! Le sem jön! Ez le van ragasztva! Na, kész! -rikoltotta győzedelmesen.
Utána a cipóboltba léptünk be. Tipródás, nyüglődés. Eredmény férfi télicipő énajándékom.
Aztán TB. hogy mikor van nyitva. Megnéztük. Nyitva van, hirdette a tábla. Hazarohanás a papirokėrt. Egy személy visszarohant. Aztán hazarohant és közölte, még sincs nyitva, csak időpontra lehetett menni, vagy nem értem.
Ebéd. Megterhelőek nekem ezek az étkezések. Nem bírja a gyomrom a kaját és az ordítást sem.
Beszéltem egy dietázó ismerősömmel, ugyanazt csinalja amit én. Azt mondta, hogy karacsony óta még nem állt mérlegre, de plusz két kilóra tippel. Jobb is lett a kedvem, más nyomorának mindig örülni kell, hisz ez a természetes. Én legalább nem híztam egy dekát sem, igaz nem is fogytam, de ez már így nem is zavar annyira.


36. [tulajdonos]: kicsit jobb2020-12-28 12:36

Végül is főztem.Mindig megteszem amit elvár tőlem a Mindenség. Kiporcióztam a mamának két napra. Elég lesz az még háromra is, de szerdán ugyis kap megint a friss főzetből.
Májgombócleves, kinyomós csibe és sertésmájasból. Nem volt kedvem megkóstolni a félig nyers tojásos, búzadarás masszát, igy a fűszerezés light verzióját kapja ki a mama, meg mi is. Legalább nem önti ki a kutyának. A múltkor a sógorék friss gombakevest vittek neki, el is küldte őket vele a fenébe.
- Basszátok meg a gombaleveseteket! - mondta.
Forradalmasítottam a gombócgyártást. Idáig a kevert masszából kiskanállal szaggattam a forró vízbe a bombákat, most gyors mozdulatokkal hengert formáztam az anyagból, aoró darabokra szabdaltam egy japán szusikészítőt legyalázó sebességgel és már ugrottak is ki a kezem alól a gombócok.
Az utána levő fázisokon nem változtattam. Minden készen van.
Mama burgonyafőzeléket kapott pörküttel, rizses húst és a húslevest májas gombóccal, hogy mennyi májat tartalmazott a műanyag tok, arról fogalmam sincs. A minőséget ellenőriztem, kb 12 db amorf gömb állapotából, mert iszonyú éhes voltam, most tele vagyok gombóccal.. Ehetnék, teljes ebédet is, de egyedül unalmas, igaz nyugodtabb. Megvárom a többi résztvevőt, legalább lesz egy kis alapzaj.
Este valami borzalmasan szomorú háborús filmet néztünk. Tipikusan vasárnap esti film, főleg karácsony táján. Elfelejtettem a címét, az tuti, hogy Köbli Norbert írta a forgatókönyvet. A film maradandó lesz megint a fejemben. A befordulósoknak ajánlom, ha nem tudják mi bajuk van, ezután garantálom lesz.
Valamit kéne csinálni délután, valami mozgalmasat. Nem tudom, fogalmam sincs.
Aszonta egyik nap az uram, hogy olyan vagyok mint egy gőzös, megyek körbe a lakásban és pöfögök, vagyis morgok.

35. [tulajdonos]: semmi kedvem2020-12-28 08:35
Semmi kedvem, semmihez, pedig főznöm illene, mert nem lesz meleg koszt.
M. M. - el nem tárgyalok. Nem hiszem el, hogy direkt ki@szik velem. Nem tudok mire gondolni. Jó, persze, alig mozogtam. Egyszer tettem egy órás sétát, azonkívül csak tespedtem a lakásban. Igen, ettem is egy kicsit, de nem zabáltam, Nem érdekel ez az egész. Lehet a hétfő visel meg.
Majd később jobban leszek, egyelőre fáj a fejem.

34. [tulajdonos]: reccs2020-12-22 18:33
Még annyi idő sincs amennyi tegnap volt és használhatatlanná váltam. Nem baj, holnaptól máshogy lesz, hisz indul a szabadság.
Ma kifejezetten rosszul viselkedtem. Nem is ez a helyes szó, galádul.
A hajnali kávé rendben volt. A munkahelyen utolsó napi ünnepséget tartottak.
Bundában sült mogyoróval kezdtem, egy tasakkal. Két deciliter cukrozott colával folytattam, lenyomtam nyolc szál sajtos rudat, lefojtottam ket szelet házi marlenkával, közben reggelire megkívántam az oothonról hozott tejfölös csirke rizzsel kombót. Mivel energiát veszítettem napközben, az utolsó tételt megismételtem du. háromkor is. Ezeréves mosogatógépem kallantyúja megadta magát, kis szerencsével holnapra megérkezik az alkatrész. Szinte egyszerre érkeztem haza az urammal, aki megrendelte a hidegkonyhai alkalmazottak környékén. Vajat vettem, azert értem haza par perccel később. Négy óra tájban intéztem egy öblítőbizniszt és tankoltam. Később beleettem a fél tányér megkezdett kocsonyába. A gyerekek hatféle keksz tésztáját gyúrták össze. A gép reggel már tele volt szennyessel, kiszedtem, elmosogattam. Úszóhártyáimról leráztam a vizet, majd újra kezdtem, a konyhapulton tornyosuló kupacot.

33. [tulajdonos]: minden ok 2020-12-21 18:46


Iszonyú fáradt vagyok. Kétszer kicsavart felmosórongy, pedig még csak tizennyolcóra huszonegy perc van.
Tegnap tizenegy vagyis huszonhárom órától aludtam. Az éjjel folyamán kb. két alkalommal ébredtem meg, vizelési inger miatt. Zombijárással, vaksötétben inteztem a dolgomat. Azért nem gyújtok világot, mert így kicsit bóbiskolhatok a fajanszon, amíg kicsurog. Visszafele vagy iszom egy kortyot, vagy nem. Általában amit találok. Sajnos a gyümölcslé sötétben is kalóriadús, mint olyan már nincs is itthon, azt mondta a Uram, hogy mérgező, azóta nem veszünk, vagy csak nagyon ritkán. Lehet csak kis dózisú áfium található benne. Fogyasztható.
Elvégre mindennek egyensúlyban kell lennie a szervezetben.
Hajnalban gondoltam újra a könyvre. Előbb ébredtem, mint a telefon. Nem keltem ki az ágyból, meleget sugárzott a papla, a testmelegemet.
Miután mégis megtörtént, ami minden reggel szokott, kávét főztem. Amíg kortyoltam, letöltöttem a könyvet és átolvastam az utolsó részt. Elöblítettem a bögrémet, fogat mostam, felcsatoltam a vértemet, csizmát húztam, aztán ekszántan harci szekeremre pattantam. Menet közben találkoztam egy rendőrautóval, de nem vett észre.
Mosolyogva indítottam a támadást. A belépőm csillagos ötösre sikerült. Magam osztályoztam, nem bíztam másra. Olyan jól sikerült a napom, hogy magam sem hittem. A tankönyv zseniális és én sem vagyok kutya nyugtáztam, de qu@va sok energiát felemészt, a többiről nem is szólva. Konkrétan alig látok, ha hibát ütök, ezért van.
Kicsit még teszegetek jobbra-balra-középre, aztán szégyen ide vagy oda,de én kidőlök.
Ja, hogy mi történt a testzsírommal ma?!
Csak annyi, hogy reggel annyi voltam, mint három nappal ezelőtt, délután viszont csökkent egy kilóval a reggelihez képest, a paprikás csirke + rizs + kettő mákos-almás után nem mértem, este azért ellenőrzöm, hogy tudja hány kiló.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-12-09 08:13 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-01-24 02:30   Napló: Nagyító Előszoba Ajánlatok
2021-01-24 01:07   Napló: A vádlottak padján
2021-01-23 22:33   Napló: Nagyító Előszoba Ajánlatok
2021-01-23 22:26   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2021-01-23 22:24   Napló: Nagyító Előszoba Ajánlatok
2021-01-23 20:19       ÚJ bírálandokk-VERS: Kránitz Laura Filozofikus csepegtető
2021-01-23 19:22   Napló: nélküled
2021-01-23 18:30   új fórumbejegyzés: Filip Tamás
2021-01-23 18:22   új fórumbejegyzés: Kiss Anna Mária
2021-01-23 18:00   új fórumbejegyzés: Ötvös Németh Edit