Bősz Miklós : Gasztronómia

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2843 szerző 38748 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Gyurcsi - Zalán György: lejtős pálya
Gyurcsi - Zalán György: új nap
Gyurcsi - Zalán György: mostanában
Bátai Tibor: elsüllyedt kontinens
Bátai Tibor: tamás mondja
Bátai Tibor: Varjúláb a havon [megérkeztél]
Bátai Tibor: Fény!
Farkas György: cím nélkül (11)
Farkas György: cím nélkül (10)
Farkas György: cím nélkül (9)
FRISS FÓRUMOK

Filip Tamás 54 perce
Gyors & Gyilkos 3 órája
Vezsenyi Ildikó 3 órája
Gyurcsi - Zalán György 9 órája
Szakállas Zsolt 12 órája
Tóth János Janus 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Vadas Tibor 2 napja
Csurgay Kristóf 3 napja
Pálóczi Antal 4 napja
Karaffa Gyula 4 napja
Farkas György 4 napja
Zsolt Szakállas 5 napja
Busznyák Imre 5 napja
Cservinka Dávid 5 napja
Mórotz Krisztina 6 napja
Bartha György 8 napja
Filotás Karina 8 napja
Serfőző Attila 11 napja
Ötvös Németh Edit 12 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 2 órája
Bátai Tibor 9 órája
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
nélküled 1 napja
A vádlottak padján 2 napja
az univerzum szélén 2 napja
Bara 2 napja
Minimal Planet 3 napja
négysorosok 4 napja
Gyurcsi 4 napja
A SZERKESZTŐSÉGI FŐEMLŐS 5 napja
ELKÉPZELHETŐ 6 napja
Ötvös Németh Edit naplója 8 napja
Játék backstage 10 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK

Bősz Miklós
Gasztronómia

Járni éveket egy jó szakmát tanulni
Ülve padokban mesterektől jókat hallgatni
Kellő okitàs leteltén konyhán vizsgázni
Valós életben akadályt ugorva bóklászni


Edények alatt légyen tűzésség izzani
Alkotás ízeit folyton folyvást kóstolni
Blansirozni, posírozni tán párolni főzéstani
Fűszeresen esetleg diétásan hatás élettani


Reggelente kiváló kaja pikáns debreczeni
Sütve,töltve biza incsinklandó cukkini
Locsolni s olajozni legjobb anyag Monnini
Villára tekeredve al dante szaftos Panzani


Étekhez kortyolva Tokaji vagy Tramini
Tésztát főzve spagetti akár makaróni
Kitűzve célt kitartóan örökké véghezvinni
Ügyesnek lenni művet világnak közzétenni









Hagyjon üzenetet a szerzőnek!

Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólások

Hozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.

Feltöltés ideje: 2021-10-27 19:18:57
Utolsó módosítás ideje: 2021-10-27 19:18:57


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2024-04-18 08:29 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2024-05-08 01:49   új fórumbejegyzés: Filip Tamás
2024-05-07 23:22   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2024-05-07 23:20   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2024-05-07 22:46   Új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2024-05-07 22:22   Napló: Hetedíziglen
2024-05-07 21:19       ÚJ bírálandokk-VERS: Ötvös Németh Edit ki mondja meg
2024-05-07 17:31   Napló: Bátai Tibor
2024-05-07 16:48   Új fórumbejegyzés: Gyurcsi - Zalán György
2024-05-07 14:28   új fórumbejegyzés: Szakállas Zsolt
2024-05-07 12:56   új fórumbejegyzés: Szakállas Zsolt