DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2829 szerző 37227 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Machó Zsófia
  Apokalipszis
Új maradandokkok

Tálos Barbara: Szem
Nyári László: Csecsemő
Bártfai Attila Márk: Majomparádé
Kántor Zsolt: Gravírozás
Ötvös Németh Edit: átneveztelek
Bara Anna: a csend árnyékában
Albert Zsolt: CELLAINFORMÁCIÓ
Bártfai Attila Márk: 5
Kiss-Teleki Rita: Veszekszem
Petz György: Arany appendix
FRISS FÓRUMOK

Bara Anna 17 perce
Szilasi Katalin 19 perce
Oláh Imre 28 perce
Petz György 30 perce
Szakállas Zsolt 34 perce
Zsigmond Eszter 2 órája
Czékmány Sándor 9 órája
Király Ferenc 16 órája
Ötvös Németh Edit 20 órája
Tóth János Janus 22 órája
Tálos Barbara 23 órája
Radics Zina 1 napja
Bakkné Szentesi Csilla 1 napja
Franczen Bea 1 napja
Gyors & Gyilkos 1 napja
M. Szabó Mihály 2 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Vezsenyi Ildikó 3 napja
Kiss-Teleki Rita 3 napja
Iványi Mónika 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 1 órája
Pssz!Ich-ézis 4 órája
az utolsó alma 4 órája
EXTITXU-UXTITXE 5 órája
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 6 órája
Sin 19 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 23 órája
Baltazar 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
történések 1 napja
Ötvös Németh Edit naplója 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Pontozólap (Szokolay Zoltán) 2 napja
Zúzmara 2 napja
nélküled 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
Legutóbbi olvasó: 2020-07-07 17:36 Összes olvasás: 11547

Korábbi hozzászólások:  
139. [tulajdonos]: KIEG2020-07-07 11:11
Úgy látszik, megelőztem "kóromat".

138. [tulajdonos]: AKKOR INKÁBB NEM2020-07-07 10:32
ÚGY LÁTSZIK A NUDISTA STRANDON CÍMŰ VERSEM MEGINT IDŐSZERŰ
Ma ezt az anyagot tettem föl a fészre:
.............................................
A"PEDO BÁCSI A NAGYKÖVET" CÍMŰ CIKKRE
A pedofilia akkora probléma és olyan alattomos korjelenség, hogy okos ember szembenéz vele - de akkor hirtelen azt látja: eltörpül, hogy ki milyen politikus, a pedofilia "jéghegy" - és nekiütköztünk. Jó tíz éve sejtem ezt, akkor írtam az alábbi verset - épp egy püspöki konferencia fulladt botrányba, pedofil leleplezések miatt. DE KÖZBEN MÁR DIVAT LETT A BABAPUNCI! Ez megvan? Az egész világ elmozdult a szőrtelen szex felé!!! Azt hazudva, hogy már az ókoriak is - persze, a prostik, a lapostetvek miatt. Mindenki - az itt káromlók jó része is - ezt az esztelen divatot követi, nem sejtve (vagy a tudat alatt nagyon is), hogy így szexi - egy pedofil értelemben. Amely fél az igazi nemi szőrzet igazi érettséget mutató igazi látványától. Ott tart a világ, hogy ez az ízlés alattomosan tért hódított (a borotvagyárosok extraprofitja és a világ általános infantilizálódása miatt). Úgyhogy aki naponta a nemi szőrzetével babrál, hogy kisfiús meg kislányos legyen, az nehogy itt most előadja magát! Én legalább képes voltam megírni és videóra mondani ezt a verset - s a végén eldobom a papírt - jelezve, hogy AKKOR INKÁBB NEM!!!
https://www.youtube.com/watch?v=pochVW_1_2I

137. [tulajdonos]: KORR2020-07-04 18:08
"arab tavaszt"
visszamondjátok

136. [tulajdonos]: LÁTNI2020-07-04 07:10
Ma az alábbi szöveggel megnyitottam a facebook-on AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK IGAZI BARÁTAI című oldalamat, mert AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK BARÁTAI ÉS TÁMOGATÓI című oldalról törölték hasonló értelmű hozzászólásomat:

ÖRÜLÖK
hogy Donald Trump beszüntette az erőszakos demokrácia exportot: "- Ne sírj kislány! - Lelőtted a családomat! - De legalább demokráciában élhetsz!"
-------
Amerikanológiai attitűdömet az alapozta meg, hogy 2011-ben egy honvédségi lap újságírója voltam, s egy főtiszt már akkor elmondta nekem, hogy Szíriából sosem lesz Líbia. Pedig még André Goodfriend volt a szíriai konzul és mindenáron ki akarta robbantani az "arab ravaszt".
Megértettem, amit ő (Goodfriend) nem, hogy kísérlete meddő próbálkozás marad!
S igazam lett!
Nem alakult ki forradalmi helyzet Szíriában, amikor a nép már nem akar a régi módon élni s a kormányzat már nem képes a régi módon kormányozni. A nép ugyanis még nem volt kellően fellázítva és a kormány is erős maradt. (Lásd az alább linkelt cikkemet!)
Később "Mr. Amerika" (Goodfriend) lett a magyarországi követségi megbízott.
Itt "magyar telet" szeretett volna organizálni. Baloldali értelmiségi körök "Gyurcsányos" szeánszaira járt, ahol énekesként is fellépett, sőt, "háttérből mozgatóként" jelen volt az ellenzéki tüntetéseken.
Majd kitiltotta az USA-ból a fele magyar felső vezetést.
"Korruptak vagytok".
Bár tudni lehetett, hogy a tét az oroszoktól való távolodás. - "Ja, visszamonjátok a Paks II-őt? Nem is vagytok korruptak".
Nekem egyből beugrott, hogy a "Szaddam" Vida Ildió elleni hamis vád, hogy "tiltott fegyverei vannak" - értsd korrupt - az olyan, mint amikor az igazi Szaddamot vádolták meg - igaziból - ezzel. Majd az iraki állam megsemmisítése után kiderült: hazugság volt, ami csak a casus bellihez kellett.
Ekkor értettem meg, hogy legnagyobb meglepetésemre (életemben először és talán utoljára) belelátok egy nagyhatalmi játszmába.
Ez tetszett.
https://honvedelem.hu/cikk/sziria-a-lehajtott-lofej/

135. [tulajdonos]: MEGSZÜNTETVE MEGŐRZÉS2020-06-19 11:01
Fel kellett tennem a Dokk-ra az Esély című versem újabb - kötetben - megjelent változatát az eredeti a Kalevala mottóval. Ezzel:
„Ha nem nagyon jól nevelik, rendetlen ringatni kezdik,
nem lesz értelmes a gyermek, nem lesz benne férfi elme,
sokáig hiába élne, erős is hiába lenne."
A vers itteni első változatánál ugyanis pontatlan - és a kötetben már kijavítottam. (Eredetileg a rendetlen ringatásról is ír az őseposz - és tiltja - ezzel a messzemenő végkövetkeztetéssel "nem lesz benne férfi elme, soká is hiába élne, erős is hiába lenne! Az első verzióban fejből idéztem a Kalevala szöveget. Pontatlanul. A lényeg a - rendetlen ringatás káros következményének - meghagyásával.
A Dokkon benne hagytam mint saját "műfordításomat", ha már a Kalevala "ennyire "népdallá" lett bennem s csak a kötetben korrigáltam.
Ma azonban fel akartam tenni a facebookra, egy, a helyes kisbaba altatásról szóló cikk kommentjébe ezt a Dokk-verset. Azzal, hogy ezt az új, cikkben szereplő tudományos megerősítést (föl kell venni a kisgyereket ha sír, mert nem "megtanulja", hogy "ne sírjon". hanem ha nem is sír, közben sérül. stb. Alul ott a cikk linkje) - szóval én ezt férfiként mindig is tudtam.
Hoztam otthonról - anyám ösztönösen ráérzett erre - és a "familista" kötetemben is megírtam az "Esély-ben".
S ha már a versről szólunk, annyit róla (segítségül), hogy igen: a jó roma integrációhoz, az integráló részéről, egészséges lelkület kell. (A szélsőséges gondolkodást gyakran apaseb vagy anyaseb indukálja. Például az utoyai tömeggyilkost - vagy az egyik zsidókat felrobbantó franciaországi iszlám merénylőt, bizonyíthatóan - akkor cikkeztek erről -, elhagyta az apja kiskorában; de (teszem én hozzá) talán már a "ringatásuk" is kívánni valót hagyott maga után.
Ez nem azt jelenti, hogy sérült ember nem lehet jó integráló - vagy jó intézeti nevelőtanár - IQ-ból - , lehet, de az egészséges lelkületű embernek könnyebb az IQ és EQ - érzelmi intelligencia - segítségével.
Tehát így kell kisbabát altatni. A Kalevala, a versem - és ez a cikk együtt - pedig a "megszüntetve megőrzés". (Filozófiai fogalom: a fejlődés egyes elméletek szerint nem lineárisan, hanem spirálisan kavarog előre. Ezért van, hogy újra és újra előkerülnek "régi dolgok" - csak már magasabb szinteken.)
https://hvg.hu/hvgkonyvek/20200614_Hogyan_altassunk_el_egy_kisbabat?fbclid=IwAR0J06aZ9Ivsr-hLg2X9T1peuFRmQOwfWUpHyJpzXKtyiDk7pK0faN2PnEQ

134. [tulajdonos]: FACEBOOK BEJEGYZÉSEM2020-06-15 09:51
TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
ennyire megöregedett volna?
Ezt találtam a "küszöbén". (Egeret vajúdott a hegy?) Idézem: "Aki nem antifasiszta, nem fasiszta. Csak egy kicsit. TGM". Idézet vége.
Alighanem újra kell tanulni a fogalmat.
A fasizmus szó nem a német fasírozottból, hanem az olasz: fascismo < fascio (csoport, gyűlés < köteg, nyaláb) < latin: fasces (vesszőnyalábba foglalt bárd) kifejezésből ered. Ez volt az ókori Róma közhatalmi jelvénye. A szövetség erejét és egyben a megtorló hatalmát szimbolizálva. Vagyis ma minden szövetség, amely a szövetség erejével megtorló hatalmat gyakorol - például csoportos karaktergyilkosságot követ el (mondjuk egy "női oldalon") a másként gondolkodóval szemben -, tulajdonképpen fasiszta. Maguk az antifák is lehetnek azok. Okos ember ma anti-antifasiszta.

133. [tulajdonos]: CSERESZNYESZEZON 2020-BAN2020-06-04 11:15
Írtam a facebookon egy cseresznyefánkról szóló jegyzetet. Egy marék cseresznyével a fotón: a kezem alatt fekvő fehér kutya...
Ide is áthozom.
---------------
JÓ SZEZONUNK VOLT IDÉN
Két ötgyerekes család is eljött cseresznyét szedni - vödörszámra osztogattuk boldog-boldogtalannak. Mostanra a középkorai fa is leérett. Nem volt sem penészesedés, sem cseresznye kukac.
Az "utcai vándorok" figyelembe vették a feliratot, hogy szedhetik csak ágat ne törjenek. S a kuvaszunk is csak néhányat vakkantott rájuk - így neveltük. Aki bejönne, azt tartóztatja föl. Anakreoni, csendes életöröm lengte körül a fát a 2020-as nagy koronavírus világjárvány évében. Amely száz évvel Trianon után egyben a nemzeti összetartozás éve.
Ez ennek a fotónak a mögöttese.
Majd meg kell írnom - mint folytatást -, a képen látható kutyánk (Lili), a Kutyát karácsonyra című versem főhőse. (Nehezen tudtam összefényképezni a kezemmel, mert mindig elmozdult meg kiment a képből s vissza kellett hívni. Végül fogta magát és lefeküdt "a tenyerem alá". Magától. Mint aki megértett.)

132. [tulajdonos]: FACEBOOK2020-04-03 22:37
AZÓTA "KIREPÜLTEK" - A NAGYOBB ITTENI FILMES, A KISEBB BERLINI DIÁK, DE EBBEN A FILMEMBEN MÉG KICSIK
https://www.youtube.com/watch?v=sbgqXl2UctY

131. [tulajdonos]: KARANTÉN 1.2020-03-27 17:35
A 2020 koronavírus karantén idején jelent meg a közösségi oldalon egy sztárpszichológus felhívása a lakossághoz.
Ha bezártságunkban tárgyainkkal, bútorainkkal és munkaeszközeinkkel, természetes élettani jelenségként, beszélgetni kezdünk, az szakember segítségét nem igényli.
Arra majd csak akkortól lesz szükség, ha válaszolnak.

130. [tulajdonos]: METOO2019-11-22 09:36
Most jövök rá, hogy én már írtam METOO paródiát.
Ez a novellám is benne lesz a jövő évi könyvhétre tervezett NŐK, FÉRFI NÉLKÜL című novelláskötetemben.
----------
A SZEREP

A magas, karcsú, fekete hajú lány szinte suhant az asztalok között. Ismert fiatal színésznő volt és a kávéházban minden tekintet feléje fordult attól a pillanattól kezdve, amint az üvegajtón belépett. Nem nézett se jobbra, se balra, egyenesen a galériára vezető lépcsőhöz sietett. Csak azon felfelé lépkedve, a szeme sarkából vetett futó pillantást a többi vendégre, nincs-e közöttük lesifotós, majd eltűnt a magasban. Odafent, az elegánsan megterített asztalokkal esti, költekező vendégeit váró galéria még üres volt. Csak az egyik asztalnál ült egy nagydarab, középkorú férfi. A színésznő megállt, hogy terepszemlét tartson. A férfi ekkor diszkrét mozdulattal intett, mire a nő odament az asztalához és leült. Szótlanul nézték egymást. Még sohasem találkoztak személyesen. A színésznőt a férfi a színpadról, a lapok címoldalairól és a Bear-boy című férfimagazinból ismerte. A színésznő a férfit néhány neki elküldött verséből és novellájából. Először járt a Centrál kávéházban. Nem tudta, hogy a férfi pár évvel korábban a feljárati lépcső melletti nagy tükör előtt tartotta utolsó szerzői estjét. Az elsőt pedig – még korábban –, éppen abban a teremrészben ahová leültek, amely akkor még közfallal elkülönített kártyaszoba volt. Végül, a közfal lebontása után, az egész galériát a kávéház éttermévé rendeztette be egy milliomos nagyvállalkozó. S a kávéház azóta törzshelyévé vált a párt politikusainak, amellyel a milliomos rokonszenvezett. A színésznő ezt sem tudta, de nem is érdekelte volna. A férfi tudta, de őt sem érdekelte. Őt a felújított kávéházban csak régi szerzői estjeinek az emléke érdekelte és most ez a színésznő, aki új novellák, új filmforgatókönyvek írására ihlette őt, és akit levélben hívott meg a beszélgetésre. Nem köszöntek, csak nézték egymást, miközben arcvonásaik felengedtek és a szájsarkaikban megjelent a másik elfogadásának élveteg kifejezése. Végül a férfi törte meg a csendet.
– Megdughatlak? – kérdezte minden átmenet nélkül.
A nő hirtelen hátra rántotta a felső testét és megkövült tekintettel meredt rá. Egy pillanatig azt lehetett hinni, hogy rögtön fölugrik, ám a férfi ekkor nevetésben tört ki. Hangtalan nevetésben, nehogy lent meghallják, de a roham erejétől az egész teste rázkódni kezdett s már-már becsúszott az asztal alá. A nőt ez a fordulat még jobban meglepte, de közben önkéntelenül maga is elhúzta a száját.
– Édes drága Johanna – mondta a férfi, még mindig a rekeszizmával küszködve – ezt nem én kérdezem! Ez egy szerep! A főhős ezzel a mondattal provokálja barátnőjét az első randevún!
– És mi a válasz? – kérdezte a színésznő megkönnyebbült, de még hitetlenkedő mosollyal.
A férfi erre egy ugyanolyan mozdulattal hőkölt hátra, mint az előbb ő, majd a nem hivatásos előadók tökéletlen hanghordozásával mondta:
– Nagyon hülye vagy! Azt nálam előbb ki kell érdemelni!
– Nagyon hülye vagy! Azt nálam előbb ki kell érdemelni! – ismételte most a színésznő tökéletes hangütéssel, azonnal életre keltvén a szituációt. A szerző hirtelen támadt elragadtatásában most megfogta és a szájához emelte a kezét: hosszan, finoman csókolta meg s közben a nő felragyogó szemébe nézett.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-07-07 17:26   új fórumbejegyzés: Bara Anna
2020-07-07 17:25   új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2020-07-07 17:14   új fórumbejegyzés: Petz György
2020-07-07 17:10   új fórumbejegyzés: Szakállas Zsolt
2020-07-07 15:15   új fórumbejegyzés: Zsigmond Eszter
2020-07-07 13:05   Napló: Pssz!Ich-ézis
2020-07-07 12:58   Napló: az utolsó alma
2020-07-07 12:46   új fórumbejegyzés: Petz György
2020-07-07 12:37   új fórumbejegyzés: Petz György
2020-07-07 12:33   Napló: EXTITXU-UXTITXE