DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2828 szerző 36969 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Miklya Zsolt
  Arcát mosná
Új maradandokkok

Petz György: Hamlet bajban
Vezsenyi Ildikó: Falusi randevúk 1. Első este
Bara Anna: örökség
Szilasi Katalin: utam
M. Szabó Mihály: Mi maradt?
Ötvös Németh Edit: kézimunka
Gyurcsi - Zalán György: Terveim (jav)
Kiss Anna Mária: az össze nem egyezés retorikája
Mórotz Krisztina: Agapé
Berényi Klára: B oldal
FRISS FÓRUMOK

Vezsenyi Ildikó 7 perce
Berényi Klára 30 perce
DOKK_FAQ 59 perce
Gyors & Gyilkos 3 órája
Bara Anna 8 órája
Szakállas Zsolt 16 órája
Ötvös Németh Edit 18 órája
Mórotz Krisztina 21 órája
Petz György 22 órája
Pataki Lili 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Bártfai Attila Márk 1 napja
Farkas György 1 napja
Kosztolányi Mária 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
Takács Éva 1 napja
Busznyák Imre 2 napja
Nagyító 2 napja
Oláh Imre 2 napja
FRISS NAPLÓK

 Párbeszéd a DOKK jövőjéről 1 órája
Minimal Planet 4 órája
Dokk Antológia Nyersanyag 5 órája
Zúzmara 5 órája
Hetedíziglen 5 órája
Baltazar 16 órája
nélküled 20 órája
Volt egy pillanat 21 órája
fejlakók 1 napja
Qui? 1 napja
mix 1 napja
leállósáv 1 napja
DOKK estek 1 napja
Etzel Mark Bartfelder 1 napja
Gyurcsi 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK
nélküled bloggernek 3 feldolgozatlan üzenete van.
Kezelésükhöz itt léphet be.


NAPLÓK: nélküled
Legutóbbi olvasó: 2020-02-22 14:01 Összes olvasás: 91800

Korábbi hozzászólások:  
1129. [tulajdonos]: e2020-02-21 17:42
Olyan is van, napfényes időben, h kiváltságos állapotnak tűnik, vkibe szerelmesnek lenni. Bár többször nem akarom leírni. Mert ha ilyeneket mondok, az hoz magával egy csomó elvárást, h ilyenkor mik szoktak történni, mit szoktak emberek egymástól akarni. Mit egy férfi, mit szoktam én, és rossz esetben észre sem fogom venni, h ebben most nem az vagyok, akinek magamat tudtam eddig. Ahelyett, h odafigyelnék arra, h mi az, ami van, s hagynám, h legyen, ami lenni akar. Értelmezés nélkül, mert az eleve figyelmen kívül fog hagyni lényeges részeket, s rászabja vmire, ami kezelhető, feledhető, amire cinikusan rá lehet legyinteni, ami meggyónható, ízlés szerint. Amiben nincs kockázat, mert annyiszor végig csináltam, hunyott szemmel tudok reménytelen szerelmesnek lenni.


(A délutáni fény, ami hátulról esik a nyakára. Látni, h szép. Több gondolat nincs ebben. Kicsit beleveszni. Ez, pl, van. Volt.)

1128. [tulajdonos]: p2020-02-17 14:30
Az előző verset Csilla közvetlen azután rakta föl a fészbukra, h először visszautasított írásban (abnormális, pedagógushoz méltatlan stb), s én nagyon hálás voltam neki érte, mert kevésbé éreztem magam bűnös szörnyetegnek tőle.

Volt olyan érzésem, h az üzenetében az elemi felháborodást a tényen kívül, h úgy mertem gondolni rá, mint egy nő egy férfira, kiváltotta vmi más is az én eredeti üzenetemben, vmi, amivel felbőszítettem. Aztán átküldtem a naplóm linkjét, h ha kíváncsi, h részemről mi volt ez. Az olvasottságom két nap múlva megugrott, és a következő elutasítás konkrétan az egyik bejegyzésemre volt cáfolat: nincs vonzalom, nincs érzés, és ne legyen több üzenet.

Mivel a címet tudta, elméletileg olvashatott ezt-azt esetleg azóta is, de ilyen előzmények után valószínűtlen. (Bár az olvasás sem jelentene szeretetet, vagy érdeklődést. Eddig is csak azok találtak meg az ismerőseim közül, akik nem szeretnek.) Ettől független éreztem, mikor az 1122-est írtam, h ha olvasná, felbőszítené. Pontosan megint csak nem tudom, h mivel. De most érzem, h az van megint, mint az üzeneteim után. Viszont, ha már utál, megint csak azt szeretném, h olyanért utáljon, ami vagyok, szóval:

1. féltékenynek lenni értelmetlen, mégis az vagyok, s mikor rám jön, állatságokat csinálok. Amit viszont nem: nem teszem tönkre másik két ember szerelmét, hanem félreállok/eltűnök. (Nagy agónia közepette, de eddig még mindig túléltem.)

2. Nem kényszerítek, nem érzelmi zsarolok, nem korlátozom azt, akit szeretek. Nem ejtem csapdába.

3. Iszonyatosan vágyom arra, h szeressen. De nem várom el, mert azt nem lehet. Nem tartozik vele, ha nézett, ha nem. Akarni se akarhatom. Sőt, ez a vágy ki van kapcsolva bennem. Ha rám néz, az viszont bekapcsolja, mantrázhatom akárhogy, h nincsenek érzései, akkor már vágyom rá, h bár lennének vmi csoda folytán mégis. De csak annyira és úgy, ahogy magától és szívesen. Jobb napjaimon el tudom fogadni a bármilyen keveset, rosszabb napjaimon ordibálok. De nem azért, h emiatt kényszerítve érezze magát bármiről lemondani, vagy bármit megtenni, amit egyébként nem akar.

4. Nem akarok neki ártani.

1127. [tulajdonos]: T.Cs.2020-02-16 16:30
Tóth Csilla: love kiskáté nőknek

a nő csupa szív. szerelem. féltés.

örülök, hogy ő legalább tud még
 szeretni.
szeressen is a nő.
 szeresse a férfit.
tisztán. szerelemmel.

csak túl öreg ne legyen 
az a férfi, akit ő tisztán, szerelemmel
 tud szeretni.

az apja lehetne, vagy a nagyapja,

nevetséges az egész
, ha szereti, csak a pénze miatt

szeresse, esetleg, érdekből,

de az nem szép, olyat meg ne tegyen.

a nő. csupa szeretet. szeressen is, sokat,

és sokszor. egyszer. de akkor örökké.

fiatalabb férfit viszont ne, az olyan
 pedofil dolog,
ciki, érted a fia lehetne, 
ne bolonduljon már meg egy nő,

ha szeret. a nő nem olyan.

a nő. szenvedélyes. legyen is.

módjával. ijesztő, nem normális,
 ha egy nő elveszti a fejét, megalázza
 magát, egy férfiért,
legyen méltósága
 egy nőnek, ha szeret

egy nőt. de nőt? azt ne. te jó ég,

egy nő nőt ne szeressen nyilvánosan.

otthon se szeressen a nő.

se külföldit, négert, kínait se, jaaaaj, kínait ne,

hogy tudja megcsókolni? beteg.
talán jobb, ha nem is gondol a szexre
 egyáltalán,
 az olyan férfi dolog,
de nem is gondol rá. a nő nem olyan.

a nő szeretet. csupa szív. légszomj.

és víziszony. csengettyű a néphadseregben.

1126. [tulajdonos]: nightingale2020-02-16 12:08
Ma egész nap nyelvvizsga videókat értékelek, h nyelvvizsgáztató maradhassak. Pénteken délután csináltam meg az egyik vizsgarendszerbelit, ma a másikat, ami jóval hosszadalmasabb. Így aztán empírikus bizonyítékom van, h mennyire nem egyformán mér a kettő. Mert a péntekiben rendre alul pontozom a vizsgázókat a benchmark-hoz képest, ebben a másikban meg felül, pedig ugyanaz a szint bennem, amihez mérem. Mindenesetre az egész vasárnapom rá fog menni.

Anyukáméknál vagyok és tegnap hajnalban a fülemülékre ébredtem, mint diákkoromban. Talán ezért is volt, talán a nap miatt, de egész nap meglehetősen boldog voltam. Túl sokat használom ezt a szót is, túl sokat írok jóról és tisztességről, pedig ezekre is az áll, mint a szerelmes versekre: valamirevaló soha nem fogja kimondani azt, h szeret/önmagát. Nem szeretnék lejáratni semmit. Se megtéveszteni magam, vagy mást.

Rendet kéne raknom magamban, h több őrjöngés ne legyen.

1125. [tulajdonos]: k2020-02-14 22:49
Pedig ma olyan kedves volt. Mármint nem velem, csak önmagában. Olyan szeretnivalóan kedves. (Képes leszek valaha megtalálni a megfelelő szavakat rá? Nem.) Egész addig a kávés találkozásig. Vagy addig is csak a többieknek, s hogy nem voltak ott, maradt, ami nekem jár, vagy olvasta, amit írtam, bár ezt nehezen tudom elhinni, még ha elméletben nem is kizárható.

Ettől függetlenül szörnyű, amit tegnap írtam. Ahhoz képest, h nem akartam többet magamban bántani, napok óta mást se csinálok. Pedig szeretem. Ez, gondolom, nyilvánvaló. Más kérdés, h mit ér az ilyen szeretet. De addig jó nekem, míg van. És nem tudom, miért nem vagyok képes simán elfogadni, ami véletlen nekem belőle jut. Ha rám néz, vagy ha a közelembe kerül. Ameddig egyáltalán látom. Miért rombolom le azt, amire vágyok?

1124. [tulajdonos]: r2020-02-14 19:49
Nagyon bánom.
*
Állok, várom, h lefőzze magát a kávé, hallgatom ahogy zsong, bámulok bele abba a kis piros égőbe, ami rajta világít, és az jár a fejemben, h már semmit nem tudok mondani, mert mindennek csinálom az ellenkezőjét, h se tanulságot, se nézőpontot, de egy érvényes mondatot se róla és az egészről, de ezt is szavak nélkül csak a zsongással és pici piros fénnyel, amikor oldalról megjelenik ő. Rajtunk kívül senki. Egy másik világban ránéznénk egymásra, és ha már épp rajta gondolkoztam, ebben a jelenetben megtalálna, nem pedig elveszíteném. De ebben a világban úgy kerül ki és hagy ott, h nem tudok megmozdulni. Az a legrosszabb, h igaza van.

1123. [tulajdonos]: morning2020-02-14 05:26
Szégyellem és ijesztőnek találom a tegnapi őrjöngésem. Azt is, hogy nyilvánosan írásba adtam.

1122. [tulajdonos]: shit2020-02-13 18:50
Onnantól kezdve, h téged más is bír érdekelni, részemről vége. Mert akkor ez nem az, amiben részt kívánok venni. UFO vagyok, tudom, de kurvára elegem van a pótlékokból, a morzsákból, amikkel szeretet helyett be kéne érnem. Kösz, nem, ilyen van száz, csak ilyen van, nem érdekel.

Mert, tudod, nálam az van, h ha vkibe szerelmes vagyok, akkor más nem tud érdekelni. Hűség, ami, persze, groteszkül hat, mivel házas vagyok, de még csak nem is én találtam ki, hanem tudtommal Shelley, s Bovaryné járatta csúcsra: a szerelemhez vagyok hű. De nem mert elhatározom, vagy erőt veszek magamon, hanem mert az az érzés olyan, h nem is tudnék hűtlen lenni. Ami hűtlen tud lenni, az nem szerelem.

Az emberek túlnyomó többsége nem ilyen. Te sem. Semmi gond ezzel. Ma gyűlöltelek, de ki fog ürülni belőlem. Nem azért, mert szerelmet keltettél bennem. Még csak nem is azért, mert nem szeretsz. Hanem, mert hazudsz. És azt hiszed, h nem veszem észre a különbséget.

Nem kellesz. Én meg neked nem kellek, neked az a fiatal gyönyörű kell, miattam ne tégy úgy, mintha nem, ne titokban, mert kurvára megaláz. Nekem nem kell a másé, se az, aki a másé akar lenni. Nekem az kell, akinek én annyira kellek, h más nem jöhet szóba. (Ilyen ember nincs.)

Tudtalak volna reménytelen szeretni sokáig. Lettél volna tisztességes. De hazudod azt, aki nem vagy. Eredj, legyél vele boldog. Engem nem szeretsz. A faszért nem hagysz nekem békét.

Olvasói hozzászólások nélkül
1121. nélküled: magy[tulajdonos]: fake2020-02-13 14:49
Mert tudni akartam az igazat, hát tessék. Minden információ megvolt, csak rosszul tettem fel a kérdést. Hogy hogy lehet, h nézett, h vonzalomnak ezer jelét adta, ha semmit nem érzett? Pedig pont azért, mert nem nincsenek irántam érzései tehet meg bármit, akár nézhet is, akár mellém ülhet, MERT EGYIK SEM JELENT SEMMIT. Bármit, bármikor megtehet, a nem szeretbe minden belefér.

Ma még sajnos lehet, h írok, mert van még 2 téma.

1120. [tulajdonos]: fake2020-02-13 14:41
Azt írtam, tőled zöldebb a zöld,
hogy megtelik a táj tartalommal,
de most már ha itt vagy,
akkor sem vagy többet itt,
és ha a fényből kivonlak,
attól még a fal ugyanúgy ragyog,
nem lesz kevésbé éles a kontraszt,
kevésbé törékeny a jó
és kevésbé elsöprő a rossz.
Ha magamba nézek,
nem vagy már sehol sem,
ahol a helyed volt, üres a polc,
olyan vagy, mint egy isten,
akiben nem hisznek többet,
szép, de az ég nem reped meg,
s minden valódibb,
mikor eltűnik.
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-14 09:31 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-02-22 14:09       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss-Teleki Rita Anyu
2020-02-22 13:54   új fórumbejegyzés: Berényi Klára
2020-02-22 13:24   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2020-02-22 13:18   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-22 12:14   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-22 10:46   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2020-02-22 10:31   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-22 09:57   Napló: Minimal Planet
2020-02-22 09:29   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-22 09:18   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről