DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2826 szerző 36663 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Schein Gábor
  Elhangolás
Új maradandokkok

Francesco de Orellana: A hétfejű bárhány (revised)
Ötvös Németh Edit: nyanya
Lőnhárt Melinda: Infúzió
Kiss Anna Mária: Anna szerint a sznob
Tar Ferenc: És ha
Natalie Danaisz: cafka
Albert Zsolt: Olajos felhők
Valyon László: Kányafák sirassatok
Vajdics Anikó: A felhőnek fölötted
Mórotz Krisztina: énekelhetetlen blues
FRISS FÓRUMOK

Vajdics Anikó 5 perce
Szilasi Katalin 1 órája
Gyors & Gyilkos 1 órája
Kiss Anna Mária 2 órája
Farkas György 2 órája
Oláh Imre 4 órája
Petz György 15 órája
Vezsenyi Ildikó 1 napja
Bara Anna 1 napja
Pálóczi Antal 1 napja
Tóth Gabriella 1 napja
Bak Rita 1 napja
Mórotz Krisztina 1 napja
Jónásné Göncz Zsuzsánna 2 napja
Frideczky Katalin 2 napja
M. Szabó Mihály 2 napja
Natalie Danaisz 2 napja
Magyar Éva 2 napja
Nagyító 2 napja
Duma György 3 napja
FRISS NAPLÓK

 N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 2 perce
nélküled 48 perce
Hetedíziglen 1 órája
Baltazar 2 órája
Qui? 12 órája
történések 13 órája
Sorrento 15 órája
efmintszerint (Sági Ferenc) 15 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 17 órája
Conquistadores 18 órája
leállósáv 20 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 1 napja
az utolsó alma 1 napja
Seholsincs 1 napja
Zúzmara 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Qui?
Legutóbbi olvasó: 2019-10-19 11:16 Összes olvasás: 864

Korábbi hozzászólások:  
50. [tulajdonos]: Aki2019-10-18 23:36


Leírtam egy barátomnak ezt, hatalmas mosoly. Válasz:

Ezt írta rá: Szeretem Krisztina, ha spontánul írsz . Én azt szeretem. Azt a Krisztinát..

49. [tulajdonos]: hm2019-10-18 23:22

elfajulhat giccsé " széppé." a falopásom az izzadásom érdekesebb... az igazat megérzi az ember.
az idealizáltat igazat is.


és az borzasztó. én ide nem tudok úgy írni ahogy megírok egy prózát. a rútat a fájdalmat is meg kell írni.

:-) éhes vagyok, fázom, mert a fánkat még nem hozták meg, és hát elárulom nehéz fát lopni, mert hiába korhadtak rá kell lépni, nagyon kifáradok. mert nagy táskákba tördelek. és minden füstöl, mert éjszaka átveszi a nedvet.

A PÁZSIT KÖZÖTT IS KINŐL A GAZ.

48. [tulajdonos]: hm2019-10-18 23:08
( ez most hazugság . Ennyi az igazság.. Az imák igazak) a kilsány is amúgy minden 100 %-ig igaz, de ez nem én vagyok, mert a kép idealizált. A fű között is nől a gyom. akit szeretünk arra is megharagszunk.
Idealizált valóságot írtam.


és ez a szép világ nekem hazugabb most mint a könnyeim a mérgem, dühöm. az az igazi. de itt én nem tudok írni az igazi érzéseimről.Amik sokkal igazabbak. Kit érdekel hosszú faasztal melletti teázás?

És kit érdekel, ha lopok gyújtóst a rétemről, mert a fánkat még mindig nem hozták és fázunk.


no ugye? megmutattam, hogy NE!

47. [tulajdonos]: :-)2019-10-18 20:01

46. [tulajdonos]: ahol a lélek..2019-10-18 19:51
Ma kicsit fájt ott ahol a lélek lakik. A fotózásról van szó, teljes maximalitást beleadok. Mobil csak, de a fényeket árnyakat, a felhők járását ismerem. a nehéz comulusokat, könnyű bárányokat. Hajali fények, és kel a nap, az csoda.
Igazából felfigyeltek a fotóimra, és azt vettem észre, hogy vitatkozom egy nem tudom kivel. A férfi megjegyzett, nem tudom ki ő, de mászkál, figyel. De ami szomorúszép az az, hogy ezek a fák imákat, igen imákat őriznek. Egy beteg kislányért már nem sok volt neki hátra odaültem a fa alá, és kitartottam a lombkoronája alatt a tenyerem. És a fény pot abban a tenyérben téncolt. Hát ezért értem meg Natalie versét. Ezért szeretem. Gondoltam elkérem a kislánynak, de az Natalié. Mindenki érzi azt, hogy ezzel én adni szeretnék, a fotóimmal is. Persze, hogy karcol a tüske. Imádkoztam itt már másokért is,azért is szerettem volna feltenni képeket. Energia szabadul fel ami a másik emberrel összeköt. Szívesen lennék fotós, vagy lovász. De nem szeretem azt, ha millás gépekkel egy lepkét lefotóz valaki meseszínekkel, utómunkával. Még mindig tanulok. Vallom, fotós abból lesz akinek a vérében a fény a látás a rácsodálkozás. És aki tudja, hogy a természet ad. És nem kattogtat.

Tanítómester. Minden gondolatomra emlékszem, nem hozok tollat, papírt, nem de az a sok arca a rétnek. Látni kell. Egy katángot észrevenni, vagy a kukoricán áttűnő napot. Igen: téma az is.
Magyar regéket, és mondákat olvasok. A kelták Tölgy áldozataikról, és a többi nép kúltúrájáról is olvasok, hiszen a mi életterünk nem a város. A sok sok fa, az állatok a macskám szemében látom mit akar. A természet gyógyít. Mamának volt egy barátnője , ő tudta mire jó a citromfű, a diólevél, a csalán. Pár könyve volt a Biblia és verseskötetek. Tudtán kívül azt tette amit most Csernus doki, hogy mindenkit más székre ültetett a nagy faasztalhoz teázni. Minden bögre más volt, valahogy tudtuk a teázás a közös beszélgetések kint a kertben kellenek. És ugye milyen jó fűben hemperegni? Elesni a rétemen, a fényeket láttatni elfeküdni, és a hatalmas fa tetejét fotózni. Viszont az angolparban ott a sok fenyő. De vallom a rétemen valami nagyon jó van, ami másokat is vonz. Nincs gazdája. De hogy jó energia van ott az tuti.

És tudom, hogy én vagyok a gazdája. Régen a görög itt legeltette a birkáit. Mesélt. Sokat. Eláztunk mi már ott, de nevettünk . Szóval ha rosszul érzitek magatokat menjetek ki. Apámnak a bungi és a föld volt mindene. Mindig mindig ment, míg egyedül épített egy bungit nádkerítéssel. Apu is szerette a fákat. Szívbeteg de biciklizett az ő földje felé. :)) És mennyire tudott örülni a maga termesztette biodolgoknak!

Most érzem, hogy teljes apám vagyok a természet imádatommal. Apu amikor elköltöztek a tervrajz másolatába, belerajzolta a fákat a ház és a villa viridis közé.

És régen nem volt fűnyírás , papám az árokból szedte a nyulaknak a füvet. Kaszálás volt. Most már nem látok kaszálókat.. Bocs, hosszúra nyúltam és ahogy jött belőlem úgy írtam. :)

45. [tulajdonos]: Illyés2019-10-18 00:18
Illyés Gyulától idézem:
Írni istenkísértés, hogyha nem ördögűzés, illetve kísérlet ezekre. Mert hisz sose lehet tudni, megjelenik-e isten, felfut-e az ördög. Írni csak mellékesen, hátrahúzódva, mintegy másnak is teret adva lehet.

Mert igaz ugyan, hogy a Múzsa súg, de csak egy első mondatot. Aztán ujját ajkára téve tovalibben, rád bízva, hogy mondd végig azt a rád bízott titkot, amelynek – ismétlem – ezt az első mondatát közölte.

Az asztalos nyugodt lélekkel tesz ígéretet, hogy hétvégére – ha az volt a rendelő kívánsága – remekbe csinálja meg a fali szekrényt. Aztán előveszi a legszebb anyagú fát, és nekiereszti a fűrészt.

Olyan remeke nincs a költészetnek, amelynek alkotója csontpapírt és kínai festéket használt. A halhatatlan versek első fogalmazványai szomorú krikszkrakszok, rongyos fecniken. Rangos lírikusok is krajcáros papírt tartanak a zsebükben vagy asztalukon...

44. [tulajdonos]: mosly..2019-10-17 22:02
Soká feküdtem le, bagoly vagyok, de amikor felhúztam a redőnyt és a halványzöls függönyön át kinéztem tudtam, hogy kimegyek a rétre. gyors sajtevés, egy kis kávé póló fölé kabát, farmer.. kócosan.
Isteni volt amikor megláttam, a szürkeséget. Igaz már kelt a nap de még szüke volt minden. Most nem azt éreztem, mint délutánonként, ez valami új arc volt megint. és a reggeli fények, nekem bagolynak most mások voltak. Másfél óra hajnali- reggeli fotózás után úgy jöttem be, hogy az ilyen pillanatokárt érdemes élni. Ennyi fényért hajnali békéért. Szinte hallottam kelni mögöttem az erdőt. Csend volt, és pont a kerek kőrisest fotóztam, amikor megjelent Cilu a vörös macskám. Időnként elkóborolt, de nézhetett figyelt másfél óra hosszat, várta a kaját.Többször kell így hajnalban kimennem, és akkor letisztul bennem ez. Nem bántam meg a fotózást, mert nyugtat, és kicsit fura, hogy szelektálok, hogy megvan az a pár ember akikre számíthatok a fotósokkal és a festőkkel, a grafikusokkal bővült ez a kör, de nem cseteléssel telik el ez a nap. Töltekezem, hogy télen írjak. Tényleg nem ritka már a több órás kóborlás.. Ezért tudatosabb minden nálam. Olyan mintha nyaralnék..

Az viszont igaz, hogy kell a mozgás, futás biciklizés, bármi. Rettenetesen jó. Flow, áramlat. Múltkor András azt mondta nekem, mielőtt befejeztük a beszélgetést: Tudod, hogy irigyellek?

Gazdag vagy. Egy rétnél egy nyári őszi rétnél kell több? Szerintem nem. Az imádkozásról. Tényleg sokan megkértek erre. Mintha a fa energiája és én szimiózisban lennénk és ezt az enegiát valahogy átadnám ha kell. És működik legnagyobb döbbenetemre. :) Tényleg működik.

Szerintem energia ment át akinek küldtem:)43. [tulajdonos]: nem felejtettem el...2019-10-17 21:19
Viszont sosem felejtem azt el, mikor egy álneves beírt nekem, rosszat. A LILA LOVAKHOZ. Annyira meglepődtem, hogy nem kérdeztem meg, hogy miért csináltad? Ugyanis jóban vagyunk..A miértje érdekelt. Álnéven én még nem kaptam jó szót. :-) Tehát féltem. Az álneves sem nyugodt. Ezt a félelmet láttam az ő írásképében is. Nekem volt a legtöbb álnéven beíróm. Mindig féltem. Kicsit sem nyugodt egy álneves sem. Sőt...

42. [tulajdonos]: értetlenül figyelek 2019-10-17 20:45
Nagyon megváltoztam az utóbbi időben. De kicsit bénán olvasom a Dokkon a naplót, illetve nem értve.
Amióta megnyitottam a Héderváry Luca naplót amit nyögvenyelősen írtam... elhatároztam, hogy nem írok bele. Egyszerűen nem tudtam más néven írni ! Szóval a Héderváry Luca nem jött be. Nem én voltam, egy más személyiség- és itt a lényeg. Inkább kivártam, míg nyitnak, nem kettő beírás után mert hülyén éreztem magam más néven.Dekicsit sok nekem már az álnevesség körüli vita, pedig nekem volt bajom vele. :) Úgy látszik helyére tettem ezt magamban. Letisztul ez azerintem mindenkiben... Szubjektív vélemény pedig nekem volt bajom az álnevesekkel. És ez csak egy napló neve, de nem tudtam már más néven még egy naplót sem írni, ugyanis elengedtem végre Károlyt már rég. Van aki szereti az álnevességet, vagy így szabadabban tud írni. Megint más. De véleményem az, ha 8 éve kezdtem volna Nagy Izabelle névvel, semmi baj nem lenne, hozzáidomultam volna.

41. [tulajdonos]: :)))2019-10-16 22:37
Mindig el akarom mondani milyen érzés ez...

Nem muszáj ölelni a fákat, ha a gyökerére ültök az is oké. Teljesen kikapcsol nincs gondolat mész és valami nagyon jó, mindennap 4-5 órát csinálom. írni feltétlenül írok róla. A hárs alatt imádkoztam ha megkért valaki. Minden fa alá odaállok... Mesélek, hisz ígértem.

Mert ilyen imát sokan kértek :) És már a tudat, hogy valaki imádkozik érted az csodálatos!


Jó éjt.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-10-18 09:42 lista
2019-10-07 16:11 paricska
2019-09-23 22:23 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-10-19 11:50   Napló: N. D. S. L. (Vajdics Anikó)
2019-10-19 11:47   új fórumbejegyzés: Vajdics Anikó
2019-10-19 11:37   új fórumbejegyzés: Vajdics Anikó
2019-10-19 11:33   Napló: N. D. S. L. (Vajdics Anikó)
2019-10-19 11:04   Napló: nélküled
2019-10-19 10:25   új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2019-10-19 10:07   Napló: Hetedíziglen
2019-10-19 10:02   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2019-10-19 09:48   Napló: Baltazar
2019-10-19 09:42   új fórumbejegyzés: Kiss Anna Mária