DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2834 szerző 38156 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

M. Szabó Mihály
  Alkonyat
Új maradandokkok

Vasi Ferenc Zoltán: Kifehérült száj
Vezsenyi Ildikó: Gáz
Misinszki Hanna: Hol a helye?
Valyon László: Számadás
Csapó Angéla: Váltó
Gyurcsi - Zalán György: csak egy kép miatt
Miskolczi B. László: Egy kis vers
Kosztolányi Mária: Cigány Kató ( változat)
Bara Anna: Téveszme
Szilasi Katalin: Látomás
FRISS FÓRUMOK

Bátai Tibor 6 órája
Gyurcsi - Zalán György 12 órája
V. Szabó Mátyás 23 órája
Kiss-Teleki Rita 23 órája
Vezsenyi Ildikó 23 órája
Szilágyi Erzsébet 1 napja
Vasi Ferenc Zoltán 3 napja
Nagyító 3 napja
Miskolczi B. László 3 napja
Filip Tamás 4 napja
Tóth Gabriella 5 napja
Pálóczi Antal 5 napja
Gyors & Gyilkos 5 napja
DOKK_FAQ 7 napja
Zsolt Szakállas 7 napja
Kosztolányi Mária 9 napja
Vadas Tibor 9 napja
Szilvási István 16 napja
Pataki Lili 17 napja
Csapó Angéla 19 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 12 órája
Sáfély 22 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 1 napja
az univerzum szélén 2 napja
Ötvös Németh Edit naplója 2 napja
nélküled 3 napja
Fészek 4 napja
ELKÉPZELHETŐ 5 napja
PIMP 6 napja
Polgári perem peremtörténete 7 napja
A vádlottak padján 7 napja
mix 8 napja
az utolsó alma 8 napja
Baltazar 9 napja
DOKK estek 10 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Ötvös Németh Edit naplója
Legutóbbi olvasó: 2022-11-27 09:09 Összes olvasás: 31518

Korábbi hozzászólások:  
571. [tulajdonos]: próza2022-11-24 15:37

A nagy utazás

Az ébenfekete hajú férfi a fal mellett állt.
Kék szemében megcsillant az óceán.
Mikor megmozdult fehér homokot szórt cipője bordázata.
A lány a pult mögött ült, vastag plexi választotta el az előcsarnok népétől.
Napfényes selyemkendője megcsillant a lámpafényben.
A férfi mellén nagy kék szegélyes ezüstbetűs felirat hirdette a nevét: Kala Pál.
A lány gallérhajtókáján pici tábla rajta: Varg Ánya.
A férfi hirtelen megrázta magát, ugrott egyet és benyúlt az áttetsző fal félhold alakú kivágott résén, elkapta a meglepődött lány kezét és kirántotta a nyíláson.
Először alacsonyan szálltak, akar az óvodás kiskacsák, majd egyre magasabbra emelkedtek. Az épületben lévő emberek sóbálvánnyá merevedtek..
A pár körözött a nyerselyemszínű álmennyezet alatt és nagy sebességgel annak a falnak csapódott, amin egy plakát a Maldív-szigetek- re invitálta a látogatókat. A becsapódás után azúrkék víz lepte el a termet a sószobrok oldódni kezdtek.
Pál és Ánya kívül maradtak, a fehér fövenyre ereszkedtek laza mozdulatokkal.
Szerelmetesen egymásra néztek és kézenfogva elindultak felfedezni a szigetet.
Alighogy léptek néhányat, egy röfögő cirokseprű támadt rájuk, de Pál feketeöves karatésként néhány ütéssel a földre küldte a megvadult jószágot.
Még ki sem heverték a támadást egy gigantikus papaya gurult feléjük.
Ezúttal Ánya kerekedett felül és Pál elé passzolta a labdát, aki nem volt rest és szájba vágta a gyümölcsöt, az sírva fakadt és eliszkolt.
Amíg Pál lehajolt és megkötötte a cipófűzőjét, föléjük repült egy fehérhasú szula, beleakasztotta karmait Varg Ánya lobogó vörös hajába és máris felemelte.
Pál hirtelen felállt és sikerült elkapnia a lány nylonharisnyás bokáját. Belekapaszkodott és repültek a zene szárnyán, mert egy agámákból álló utcazenész csapat menetelve játszott éppen alattuk.
A tüskés agáma fesűre rögzített celofánon muzsikált, a nyugat-afrikai szivarványagáma stílszerűen berimbau-n egy íjszerű hangszeren zenélt.
A telepes agáma pávakék dezodoros dobozt ütögetett fémpálcával, a
tuskésnyakú pedig ordított (pontosan úgy, mint az a bizonyos féreg ami a fába szorult egyszer )éneklés gyanánt.
Ahogy repültek nekicsapódtak egy sziklafalnak. A szerelmesek sokkot kaptak, mert ott ilyen nem is létezik, ilyen magas fal nincsen, hiszen a legmagasabb sziget is csak kettő és fél méternyire emelkedik ki a tengerből.
Azonnal barkácsoltak valami tutajfélét kókuszhéjból és uccu az óceán.
A Tini Nindja Teknőcöket gyorsan legyőzték, de a vérszomjas cápasereggel
nehezebb dolguk akadt. Pálnak még vízipisztolyos arzenálját is be kellett vetnie. Amikor a víz vörössé változott vérplazmát kezdtek gyűjteni. Szerencsére a dereglye nem süllyedt el a zsákmány tetemes súlya alatt.
Amint partra értek a napkorong felrobbant. Fekete hamu hullott alá.
Kala Pál kinyitotta a szemét. Ellökte magát a hűvös márványfaltól és rákacsintott Varg Ányára, aki keskeny pilleujjaival vaskos köteg pénzt tett be a számlálóba, a bankot beragyogta a fény.
Ahogy Pál a megszokott körét járta, felnézett a nagy plakátra ami gyönyörűséges Maldív-szigetek- i körutazást hirdetett.
Nem sietett, minden lépésnél finom fehér homok szitált cipője redői közül.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. nov. 23.

570. [tulajdonos]: próza2022-11-17 21:54
A gyors öregedés titkai


Naponta járok dolgozni, egy olyan régimódi munkahelyre, ahol az emberek reggel becsekkolnak, délután pedig hazamennek.
Anyósom szerint ilyen az igazi dolgozó ember helye. Hallotta, hogy vannak olyanok is, akik home office töltik el az idejüket. Az a véleménye, hogy ez biztos, kamu lehet.
Van mikor szeretek menni, van mikor nem. Ugyanis van egy szakmenedzser aki gondoskodik arról, hogy milyen hangulatba kerüljek.
Azt hiszi, hogy az érzelemvilágom formálása az egyik fő feladata. Ez a hely, ahová járok rendkívül zajos, néha büdös, azonkívül célirányosan ködös és végeláthatatlanul bonyolult folyamatok zajlanak az épületben, ami olyan mint egy giga cethal gyomra. Jónás helyett János és a jól ismert magyar keresztnevek hordozói tartózkodnak itt.
Az óriási bendő a feladatokat megrágja, majd kiköpi, újra rágja, ismét köp, vagy harákol, néha okádik, majd a földről eltakarítja a mocskot valaki más, mondjuk egy pingvinmanus, fókamuki, vagy rozmárcsávó.
Az a legmeglepőbb, hogy ez a miliő tényleg megöregíti az embereket.
Teljesen véletlenül vettem ezt észre és mivel senki nem foglalkozott vele, egyre behatóbban kezdtem tanulmányozni a meglepő jelenséget.
Amint belép a kapun az addig vidáman szökdécselő középkorú állampolgár, léptei lelassulnak, kezében reppenő Centrum Áruházas reklámtáska kókadtan hull alá és zötyögve cipeli benne a halandó a kolbászos zsemléjét zsenge csípőssel dúsítva.
Álla mellkasára esik, mereven figyeli a beton szikkadt felületét.
A nap folyamán lábai megmerevednek, már csak csoszogni tud. Izmaiból kifogy az erő, a két száraz ág véletlenszerűen kalimpál a horpadt test mellett. Bőre megfakul és lassan hámlani kezd, homlokráncai egyre mélyülnek, már egy-két barázdabillegető is kivehető halványan a széleken. Ujjaira bütykök épülnek. Sűrű májfoltok tarkítják a kézfejeket.
Valakinek a feje sebesedik ki, másnak a lelke.
A nap halála, ami bármikor bekövetkezhet, amikor kitör a tudatzavar. Erős arroganciával fűszerezett légköri frontok egymás után követik egymást.
A hirtelen ősöreggé vált emberek remegő mozdulatokkal szerszámokat hajigálnak egymáshoz.
Valakinek fogó áll a hátába, egyeseknek kalapács esik a lábfejükre, előfordul olyan, hogy a sapiens, egész nap ollóval a hátában dolgozik és még észre sem veszi, annyira érzéketlenné válik.
Néhányuknak annyira meggörnyed a háta, hogy orruk a térdüket is eléri.
Ez az erős aggodalomra okot adó állapot addig tart, ameddig a munkaidő.
Az öltözőben bámulatos változáson mennek keresztül a dolgozók.
Először az arcok simul félkemény barack állagúvá, bébihajak bújnak ki a szőrtüszők résein és sebes iramban nőni kezdenek. A savószínű tekintetek kinyílnak mint a búzavirág, zöld moha és barnák lesznek, akár a mogyorókrém.
A vállak megfeszülnek, a hát kiegyenesedik, szerencsés esetben az elme is kitisztul. A zuhanyzó felé vezető kanyarban néhány kósza mosoly is felsejlik.
A kapu felé az út szűk három perc. Akiért nem jön a halottaskocsi az eléri a kijáratot, azért hogy másnap kezdhesse újra önszántából a nyilvános emberkísérletet.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. nov. 17.

569. [tulajdonos]: próza2022-11-12 09:07
A kávébab

A Nagy-Kávéimádók döntője július 5-én este hat órakor kerül megrendezésre,
hirdette Kapucsíny város biciklis futára, aki minden eseményt úgy közölt, hogy a kerékpárra szerelt dudájával ütemes kürtjelzéseket adott és egyenes derékkal ült a nyeregben, hogy a hátára szerelt tábla felirata jól olvasható legyen.
Gombi Bombi a mélynövésű mahagóniszínű emberke ötvenéves kora ellenére rendkívüli érdeklődést tanúsított a verseny irányába. Tudta, hogy a világ legdrágább kávéja az afrikai cibetmacska ( Civettictis civetta ) ürülékéből készül.
Persze amiből kevés van az értékes , így ezt is hamisítani próbálják.
A Kopi Luwak nevű remek kizárólag a Malajziában élő macskából származik, a cicus jóízűen fogyasztja a kávécserje piros termését, aminek kizárólag a burkát emészti meg, a bab enyhe károsodással jut át a szervezetén, ami során elveszti a fehérjetartalmának egyrészét, ami a kávé keserű ízéért felel.
Gombi Bombi agyából hajnali három órakor pattant ki az ötlet, hogy ezt ő is elő tudja állítani.
Először a baromfiudvarban próbálkozott. A tyúkok és a három nyeszlett néma kacsa elé öntötte a boltban vásárolt pörkölt kávét, amit előzőleg vízbe áztatott és kukoricadarában meghempergetett.
A szárnyasok pillanatok alatt eltüntették a magot és hamarosan összefosták az egész udvart. Gombi Bombi egy darabig turkálta a trutymót, de gyorsan elment a kedve tőle, mert egyáltalán nem találta hatékonynak.
A kutyái pedig nem voltak hajlandóak megenni a kávébabot, csak ha darált húsba keverte. Így viszont igencsak költséges lett a produkció, erről a megoldásról is le kellett mondania.
Gombi Bombinak viszont volt egy legeslegjobb barátja, aki néhány felesért a tűzbe ment volna érte. Bombinó épített egy ketrecfélét Bojszinak, mert így hívták a havert és bekötötte a pálinkás infúziót. A kuszliba behelyezett egy harcsadézsát, amit lefedett annyira, hogy hasonlatossá vált az udvari potyogtatós házikók ülőfelületéhez.
A lyuk alá rögzített egy szűrőt, ami felfogja a babokat, némi salakanyaggal vegyítve.
Bojszi zabált és ürített. A gyors hatás érdekében néhány kanál ricinusolajjal is felturbózott minden adagot.
A masszát magasnyomású mosóval tisztította meg, majd a felesége padlóra terített fürdőköpenyén szárította hőlégfúvó segítségével.
A Nagy-Kávéimádók döntőjének előestéjén Bombinó a családján tesztelte a főzetet.
A versenyen viszont nem tudott részt venni, mert a másnapot, vagyis az esemény napját az egész banda a megyei kórházban töltötte, gyomormosás utáni lábadozásból.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. nov. 11.
568. [tulajdonos]: vers2022-11-08 17:18
Kétoldalról


Tűrt az asszony, hisz erre született,
elviselni mindent mást nem tehetett.
A gépekhez nem értett, neki a konyha maradt,
a fűszeres főzelékgőz hajába beleragadt.
A békêt szerette, undok soha nem akart lenni,
de már mézzel sem tudta az urát magához édesgetni.

A gépekhez értett csak, de azokhoz nagyon,
sokszor elutazott hatlovas fogaton.
Poros volt az út, akár a torka,
ezért volt a zsebében mindig mentacukorka.
Tűrte az asszony szeszélyét, elviselte halkan,
csak néha üvöltött, olyankor foga összecsattant.
A békét szerette, undok soha nem akart lenni,
de már mézzel sem tudta nejét magához édesgetni.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. nov. 8.


567. [tulajdonos]: próza2022-11-01 15:05
A pénztárnál

A biobolt  pénztárába vezető sorban álltam, másodikként. Előttem a kb: százkilencven centiméter magas vásárló valamiben egyezkedett  a pénztáros Jucival, aki az osztálytársam volt egykor.
A szalagon három szappan egy csomag zabpehely, valami színes magkeverék pihent. A férfi kezében teás doboz azzal mutogatott miközben magyarázott.
- Van törzsvásárlói kártyája? - kérdezte Juci?
A férfi vörös feje  félig begyűrten gondolkodott a kötött sapka alatt.
- Nem tudom. Nincs.
- És szeretne? - csilingelt a pénztáros.
Ernyedt csönd. A vörhenyes mélyen kussolt. Juci nyújtotta felé a nyomtatványt és a kártyát.
- Ezt töltse  ki, ott a pultnál!
- Lehet, hogy mégis van nekem, ismerősnek tűnik ez a kártya. - vinnyogta.
- Akkor maga gyanús! Ha ismerős, akkor lehet mégis van ilyen kártyája. - azzal Juci visszarántotta az űrlapot tartó kezét és letette a pénztárgép mellé.
A bárányhimlős langaléta elővette a brifkóját és nyugodtan kiszedegette belőle a műanyag lapokat.
Megláttam a nevét, valamilyen Lajos.
Nem érzékeltem, hogy  milyen sebességgel pakolt vissza, mert  éppen megfordultam és a fejemet ütemesen verni kezdtem egy keménypapírból készült reklámfelületnek, ami zöldségchipset hirdetett.
Mire befejeztem és a kiindulási állapotba  kerültem Lajos eltakarította a kártyáit.
- Akkor most mi legyen? - tudakolta ismét Juci.
- Akkor kérek. De, nem akarom feltartani a sort.
Juci újfent a kezébe vette a nyomtatványt és a plasztiklapot. Átnyújtotta vörösarcú Lajosnak, aki már éppen ráhasalt volna az árutovábbító szalagra.
- Kérem, ott töltse ki a pultnál! - mutatott Juci ismét a pénztár végében elhelyezett alkalmatosságra.
Rájöttem, hogy Lajost egyáltalán nem érdekelte, hogy a sor kanyarog, tipródik, hőbörög, vagy meredten les. Lajos abban a világban, ahol fontosnak ítéltetett a törzsvásárlói szelvény biztonságában, jóllakott csecsemőként a pénztáros útmustatásait követve ringatózott.
Mikor fizettem, átszólt a vállam felett: - Készen vagyok ! - fülig érő mosollyal lobogtatta a kérdőívet.
- Kérem álljon arrébb, most fizetnek ! - szólt rá Juci megrovóan.
Lajos beállt mögém.
- Ellenőriznem kell a számadatokat - magyarázta Juci nekem - mert ha kevesebbet ütök be, akkor az az én saram. Az elmúlt évben négyszer fordult ez elő és még senki sem jött vissza, hogy megtérítse. Érted, senki.
Szavai sokáig visszhangoztak a fülemben.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. nov. 1.

566. [tulajdonos]: próza2022-10-27 19:31
Megőrjít ez a gyerek

Barátnőm megkért, hogy vigyázzak a kislányára, amíg elugrik a fodrászhoz.
Az ő ötlete volt, hogy találkozzunk a játszótéren, ott majd gyorsabban eltelik az idő, mint a zárt lakásban.
Lili vidáman szalad elém és a padhoz vezetett, ahol Judittal letáboroztak.
- Most már mehetsz anya, megjött a vigyázóm!
Judit megölelte Lilit, majd engem is és elsietett.
- Ha bármi van, hívj nyugodtan!
Lili kerek szemekkel nézett rám.
- Mi az a bármi, ami történik?
- Az csak olyan szólás.
-Mi az a szólás? Olyan mint a szódás, a bökős víz?
- Nem, nem olyan.
- A szólás az akkor lágy mint a Peti apukájának az agya?
- Miért lenne?
- Mert apa mondta, hogy az a bácsi agyalágyult. Miért piros a hajad? Anyának is piros lesz a haja, ha megvágja a fodrász ollóval?
- De, nem vágja meg!
- Neked van szakállad?
- Nincs, én lány vagyok.
- De, szeretnél?
- Nem szeretnék és bajuszt sem és pajeszt sem!
- Miért nem szeretnél bajuszt? A nagyinak van és mindig bekenik szegénynek az orra alatt forró takonnyal, aztán letépik. Azért nem szeretnél bajuszt, mert forró a takony?
- Az nem az, hanem gyanta. Szegény nagyinak muszáj, mert nem akar csúnya lenni.
- A nagyi nem is szegény, van neki háza is meg villanyautója is. Egyedül ül benne és cabrió, apa mondta. Te milyen sebességgel tudsz menni az autóddal, teknősbéka vagy nyúl vagy? Mindegy is, te szerintem tengerimalac vagy mert azok olyan aranyosak, csak ne egyél sok füvet, mert felpuffadt a hasad és meghalsz, akkor be kell tennünk egy dobozba és elásnunk a kertbe. Mennyire szereted a füvet?
- Semennyire nem szeretem, sőt utálom a füvet, meg az articsókát is.
Gyorsan az órámra pillantottam, még egy órát sem töltöttem Lilivel, de már hullik a hajam.
- A parti csóka az a partjelző bácsi a fociban, akinek pepita a zászlója?
- Igen! - álmélkodtam. Ez a gyerek egy zseni. Nem áshatom el a homokozóba.
- Ha a mosógépbe teszek egy fekete meg egy fehér cicát akkor egy pepita cicám lesz vagy kettő?
- Nem szabad őket betenni a mosógépbe, mert meghalnak.
- Dehogyis, de butus vagy a mosógépben nincs fű.
- Lili játszunk cicásat. Te felmászol arra a nagy fára. Várjál segítek. Nem jöhetsz le, amíg nem szólok.
Amíg a gyerek ott üldögélt a fejem fölött egy méterrel, beütöttem Judit számát a telefonomba.
- Ugye nincs baj? Már itt vagyok a sarkon, csak tilosat kaptam.
- Nincs semmi gond, csak az van, hogy Lili felmászott a fára,nem tudom leszedni, és elugrottam létráért.
Mielőtt válaszolni tudott volna, kinyomtam.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. okt. 27.

565. [tulajdonos]: bársonyos apróság2022-10-24 17:31
Hajnali hatkor együtt öltöztünk. Én a kád szélén ülve húztam fel a zoknimat az meg a szennyesláda mögött szégyenlősen mocorgott közben.
Dióbarna kordbársony nadrágom gyorsan magamra rántottam, mert éreztem a szagát. Amint lehetett elhagytam a fürdőszobát.
Az előszobai tükörnél fésülködtem meg. Láttam, hogy az ajtó alatt kidugott egy fekete vékony csövet, majd hirtelen visszarántotta.
Három leheletnyi parfümöt fújtam magamra. Vörös liliom, angol cucc, bánatomra nem rétegesen szárad, de jobb az illatom még így is, mint neki.
Mielőtt elhagytam a lakást, ajándékot tettem be neki.
Mikor elfordítottam a kulcsot a zárban, duplán kattant egy kint és egy bent a fürdőszobában.

564. [tulajdonos]: próza2022-10-22 10:01
Gáspár a sztár

A nótaest szombaton nyolc órakor kezdődött a Napfény Fotel nevű hotel vendéglőjében. Az énekes öt óra előtt érkezett meg.
A recepciós pultnál álltam és azonnal felhívtam az igazgatónőt mikor Gáspárt megpillantottam.
Fáncsi úgy rohant le a lépcsőn, hogy majdnem a nyakát törte. Mikor az utolsó fokot is elhagyta lila tűsarkú cipőbe bújtatott lába, lesimította ceruzaszoknyáját és széles mosollyal az arcán a művész felé szaladt.
Elkapta mindkét kezével a férfi felé nyújtott jobbját és eszement tempóban megrázta.
Gáspár rákacsintott a nőre és óvatosan visszavette a kezét. Fáncsi hellyel kínálta a hallban, megkérdezte mit szeretne inni, van-e ételallergiája, estleges bármilyen érzékenysége. Az énekes udvariasan elhárított minden extra közeledést, elmondta, hogy szinte aszkéta életvitelt folytat, elgondolkodott, hogy elhozza- e a szöges ágyát, de túl macerás lett volna így lemondott róla.
Most az egyszer elviseli a matracot.
Fáncsi kerek szemekkel bámult az éjfekete hajú sármőrre és nem értette a felhígult beszélgetést. Nem tudta eldönteni, hogy az igazat mondja-e Gáspár vagy éppen kigúnyolja.
Hirtelen kinyílt a vendéglőbe nyíló ajtó és tizenkettő hetvenes nő táncolt be rajta csípőre tett karokkal, bő szoknyás népviseletben. Dauerolt hajuk piros kendő alá rejtették. A matrónák nemcsak táncoltak, hanem énekeltek is vagyis inkább visítottak mint a tengerimalac aminek ráléptek a lábára.
Az elképedt férfi köré gyűltek, a szélsők összekapaszkodtak és folytatták a sivalkodást még nagyobb hangerővel.
Ekkor ért oda Ica a kultúraszervező, aki egy papírlapot lobogtatott.
- Fáncsika, összeírtam a kívánságlistát. Még a traktoros Pityut is megkérdeztem milyen nótát kér a művész úrtól. Azt mondta, hogy a Kétforintos dalt, de ha az nem megy akkor az Éjjel érkezem címűt, mert azt szokta énekelni az asszonynak is, mikor elindul a kocsmába a ganéhordás után.
Ahogy ott álltam a recepciós pultnál, kezdtem megsajnálni Gáspárt. Nagyon hosszú listát állított össze Ica és engem még meg sem kérdezett. Majd később megsúgom neki, hogy én meg úgy szeretném hallani
a Szomorú hajú lányt. Biztos ismeri, olyan képzett művésznek látszik. Szinte ringatózik az asszonyok karjai között. Kicsit rá is fonódtak az arcára, mint abban a Nyolcadik utas a Galád című filmben. Igaz a szemei nagyobbak lettek, érzi hogy kitágult körülötte a világ, mert a Napfény Fotel Hotel megbecsüli a vendégművészeit.

írta: Ötvös Németh Edit
2022. okt. 22.

563. [tulajdonos]: MEK2022-10-13 17:41
A mai napon elfogadásra került első verseskötetem virtuális formája.

https://mek.oszk.hu/23500/23549/#

562. [tulajdonos]: vers2022-10-10 19:50

amikor a ferdítés az irányadó

nem tudom hogy az emberek miért nem emlékeznek
olyan dolgokra mondjuk hogy félelmükben becsináltak a gatyájukba
miért úgy mesélik el hogy azok nem ők voltak
hanem a szomszéd Vili meg az utcabeli Jóska
de legfőképpen a Naspolya Alajos a Hiberandi Kálmán nagybátyja
akire úgy rájött a hasmars egy bírósági tárgyalás alatt
hogy berottyantott persze senki sem látta ez akár lehet
mendemonda lehet szóbeszéd lehet szellő lehet szél
ami eltereli az aktuális mesélőről a gyanút
a szavakat úgy forgatják az emberek hogy nekik jó legyen
lehet az rendőrség ügyvéd vagy egyéb hatósági fennforgás
az olajos testű maszlag kibújik a hurokból és messze szalad

írta: Ötvös Németh Edit
2022. okt. 10.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-11-27 04:32   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-11-26 22:08   új fórumbejegyzés: Gyurcsi - Zalán György
2022-11-26 12:51   Napló: Sáfély
2022-11-26 12:28   Napló: Sáfély
2022-11-26 12:27       ÚJ bírálandokk-VERS: Karaffa Gyula Csak egy napot...
2022-11-26 11:57   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-11-26 11:44   új fórumbejegyzés: V. Szabó Mátyás
2022-11-26 11:41   új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2022-11-26 11:40   Új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-11-26 11:29   új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó